BINDNINGAR

Nu finns ett stort antal bindningar för toppturer och randonné. Utvecklingen är intensiv och flera bindningar testas och godkänns av TUV på samma sätt som de traditionella alpina bindningarna. Bindningarna har olika bred monteringsyta och lämpar sig för olika bredd på skidorna. De kraftfulla bidningarna är bäst breda skidor och de lättaste passa...

Nu finns ett stort antal bindningar för toppturer och randonné. Utvecklingen är intensiv och flera bindningar testas och godkänns av TUV på samma sätt som de traditionella alpina bindningarna. Bindningarna har olika bred monteringsyta och lämpar sig för olika bredd på skidorna. De kraftfulla bidningarna är bäst breda skidor och de lättaste passar bäst på smala skidor med mycket låg vikt. 

De lätta tech-bidningarna som ursprungligen utvecklades av Dynafit finns idag hos flera tillverkare och konkurrensen har lett till nya lösningar och bättre prestanda.

Rambindningar där bindningen är monterad på en ram som följer med pjäxan i hela rörelsen lämpar sig bäst för traditionella alpina pjäxor. Flera har justerbar glidplatta på tådelen och kan användas på pjäxor med gummisula men måste monteras korrekt för att fungera.

Det är viktigt att bindningar monteras och ställs in på rätt sätt för att fungera optimalt, undvik att experimentera med bindningars inställningar om du inte är säker på vad du gör. 

Mer

BINDNINGAR  Det finns 1 produkt

Visar 1 - 1 av 1 artikel
Visar 1 - 1 av 1 artikel