Leverans & villkor

LEVERANSSÄTT
Ditt paket skickas med posten och har en leveranstid på 1-3 arbetsdagar, under juni-augusti är leveranstiden något längre, 2-5 arbetsdagar. Skulle leveranstiden av någon anledning bli längre än beräknat meddelar vi dig detta via mail. Paketet ligger på ditt lokala uthämtningsställe i upp till 14 dagar innan det returneras.

Lämna ditt mobilnummer när du gör beställningen så får du sms när ditt paket anlänt till ditt utlämningsställe.

Fraktfritt över 500 kronor. OBS! Gäller ej skidor, skidfrakt 200 kronor.

Hämta i butik, Torsgatan 27, Stockholm.

Har du lagt ordern innan 07:30 så kan du hämta ordern samma dag. Har du lagt ordern efter 07:30 så kan ni hämta ut den dagen efter. OBS: Medtag ID-kort och ordernummer. Endast personen som lagt beställningen kan hämta ut paketet med giltig legitimation.

BETALSÄTT
Klarna Konto

Med denna tjänst väljer du hur mycket du vill betala i månaden.

Läs mer om Klarna Konto >

Klarna Faktura
Med denna tjänst väljer du att få en faktura på hela beloppet till din mejladress som du anger vid köpet.

Läs mer om Klarna Faktura >

Vi använder oss av Klarna AB, som hanterar alla våra fakturor. Alpint.com kundtjänst hanterar inga fakturor eller betalningar, dock kan du se din faktura och betalning hos Klarna.

Eller kontakta Klarnas Kundservice samt tel: 08 120 120 10.

Klarnas köpvillkor, klicka här för PDF >

Kreditkort
Vi tar de flesta konto- och kreditkort såsom Mastercard, VISA, Eurocard och AMEX. Att handla med kort är det snabbaste och billigaste sättet att beställa eftersom inga extra avgifter tillkommer.

FRAKTTIDER
Postpaket

Ditt paket skickas med posten och har en leveranstid på ca 1-3 arbetsdagar. Du kan alltid följa ditt paket på www.posten.se med hjälp utav ditt kollinummer. Ditt kollinummer skickas till dig så fort ditt paket lämnat oss.

Paketet ligger på ditt lokala uthämtningsställe i upp till 14 dagar innan det returneras. Notera att hämtar du inte ut ditt paket debiterar vi dig för frakt tur och retur samt en administrationsavgift om 150 KR.

Under rea kan leveranstiden förlängas med några extra dagar, men vi gör så gott vi kan för att få du ska få dina varor så fort som möjligt.

RETURNERA VAROR
Returformuläret ska alltid fyllas i och skickas tillsammans med varan/varorna som ska bytas eller returneras. Det är viktigt att ni fyller i den korrekt, det är bättre att fylla i för mycket information än för lite. Om ni har några frågor till oss innan ni ska skicka returen så kontakta oss gärna på telefon 08-16 50 10 eller via mail till butiken@alpint.com. Det är viktigt att ni har ordernumret med i all er kommunikation med oss. Det är också väldigt viktigt att ni skriver ett telefonnummer som vi kan nå er på under dagtid utifall att vi har några frågor angående er retur.

Returer skall skickas till:

Alpint
Torsgatan 27
113 21 Stockholm.

Skriv ordernumret på utsidan av returpaketet då det kan påskynda returhanteringen. 

Vid all mailkommunikation rörande byten/returer/förfrågningar, skriv in ditt ordernummer som meddelandeämne i mailet. Returer ska skickas som postpaket, aldrig som rekommenderad post.

Om du returnerar en vara som du inhandlat via kreditkort så behöver du inte skicka med kontonummer då återbetalningen sker till samma konto som användes vid köpet. Återbetalningen görs utan onödigt dröjsmål, oftast samma dag som vi tagit emot returen. Det kan däremot ta ett antal dagar innan pengarna når ditt konto.

Fakturaköp
Skickar du tillbaka en vara i god tid innan fakturans datum har utgått så kommer du att få en ny faktura där värdet för den returnerade varan är avdragen. Observera att om du inte fått en ny faktura innan originalfakturan förfallit så måste du betala den. Är så fallet, kommer du att få istället att få återbetalningen insatt på ditt konto. Du måste därmed skicka med dina bankuppgifter då du gör en retur till oss, detta gäller även om du endast skickar tillbaka för ett byte då den varan som ni vill byta till kan vara slutsåld. Återbetalningen görs utan onödigt dröjsmål, oftast samma dag som vi tagit emot returen. Det kan däremot ta ett antal dagar innan pengarna når ditt konto.

ÅNGERRÄTT
Vi följer Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Du har ångerrätt i 14 dagar, räknat från den dagen du tog emot varan.

Vi rekommenderar att returnerade varor skall vara oanvända och i nyskick, detta för att du som kund ska undvika värdeminskningsavdrag. Denna rekommendation gäller även originalförpackningen. Du står själv för returfrakten, vid ett byte så står vi för frakten tillbaka till er. Har du frågor kring hur du på bästa sätt skickar tillbaka en vara till oss så tveka inte att höra av dig.

I lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler framgår det att ångerrätten inte gäller för varor som har tillverkats enligt konsumentens specifika anvisningar eller som fått annan tydlig personlig prägel. På konsumentverkets webbplats finns ett standardformulär för utövande av ångerrätten, där finns även Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler att läsa i helhet.

FAQ >