Lavinkurs - grunderna i lavinkunskap 

En grundläggande kvällskurs i lavinkunskap där teori varvas med praktik. Du lär dig om olika typer av laviner, orsaken till att de går, och vad du kan göra för undvika faran. Sist men inte minst går vi även igenom hur du ska agera om olyckan är framme. 

Kursen motsvarar SLAO Lavin 0.

Program för kursen

Teori inomhus
Vi börjar med 1,5 timme teoretisk genomgång där vi pratar om hur laviner bildas och faktorer som ökar lavinrisken. Vi diskuterar hur vi bedömer lavinrisken och går igenom hur vi praktiskt ska agera på berget.

Praktik utomhus
Den sista timmen blir det praktik. Då övar vi på att söka med lavintransceiver. Vi är utomhus och alla får träna på att själva söka och hitta en transceiver på riktigt. Ta med varma kläder så att du inte fryser! 

Datum:
Kurserna hålls endast under hösten. Är ni flera eller en grupp som vill gå kursen kan vi eventuellt ordna en privat kurs. Kontakta oss för pris och datum.

Tid
: 
Varje kurstillfälle är 2,5 timme under en kväll.

Plats: 
Alpint Stockholm, Torsgatan 27

Utrustning
: 
Lån av nödvändig utrustning ingår, men ta med egen transceiver om du har.  

Instruktör
Instruktören på våra lavinkurser är alltid en auktoriserad bergsguide (IFMGA/UIAGM) med lång erfarenhet av lavinbedömning och offpistskidåkning. 

Bokningsvillkor
- Bokningen är bindande. 
- Avbokning kan ske via mail senast 14 dagar innan kursen och bekräftas av oss. Den som inte kommer till kursen utan att ha avbokat sig och fått en bekräftelse får betala full kursavgift.
- Vid sjukdom kontakta oss så bokar vi om dig till ett annat datum.

Kursen anordnas av Mountain Guide Travel. Läs mer och boka här >>